Canasta

Canasta este un joc derivat din remi, care se joaca atat cu carti de joc, cat si cu piese specifice de rummy. Este recomandat sa se joace cu piese, mai degraba decat cu carti de joc.

Setul de canasta contine 106 piese. Jocul se poate juca in 2, 3 sau 4 persoane. Cel mai bine se joaca in 4, cand se formeaza echipe de cate doi.

Dar sa vedem care sunt principalele etape la jocul canasta.

 • Etapa 1

  Piesele sunt amestecate si apoi aranjate cu fata in jos in 15 randuri de cate 7 piese. Piesa care ramane in plus este asezata pe gramada cu numarul care e inscris pe piesa, ridicand piesa de sus a gramezii respective si punand aceasta piesa in plus in locul ei cu fata in sus.

 • Etapa 2

  Se impart cate 14 piese la jucatori, singurul care primeste 15 fiind jucatorul din dreapta celui care a facut cartile. Tot el e acela care
  va decarta primul. Piesele care raman disponibile pe masa se plaseaza in mijloc pe masa, se intoarce prima din ele si se pune langa gramada
  nou formata.

 • Etapa 3

  Primul jucator nu trage nici o carte. Doar pune pe masa o carte. Urmatorul jucator trage o carte si apoi lasa si el, de asemenea, pe masa alta din cartile pe care le are pe tabla de joc.

  Jocul continua in acest fel pana cand unul dintre jucatori face 10000 puncte cu toate
  formatiile pe care le-a realizat. Cel care ajunge primul la 10000 puncte si inchide jocul castiga. Daca ajunge la 10000 fara sa inchida, jocul continua pana cand va reusi sa inchida sau pana cand va face alt jucator 10000 puncte si va si inchide.

 • Etapa 4

  Aici intalnim etalarea cartilor pe masa de joc. Jucatorii trebuie sa stie foarte bine ce valoare au cartile, astfel incat sa calculeze punctajul obtinut.

  Atentie, spre deosebire de remi, la canasta se utilizeaza doar tertele, nu si suitele. Jucatorii se pot etala numai dupa prima tura, atat timp cat au punctajul minim pentru a o face.

 • Etapa 5

  Jucatorii isi numara punctele, cel care inchide primind un plus de 100 de puncte. Canastele se realizeaza numai daca un jucator are formatii de carti de acelasi rang. Trebuie sa existe minim 7 piese de acelasi rang pentru a se forma o canasta.

 • Sunt multe de spus despre acest joc, prin urmare vom reveni cu alte informatii in articolele viitoare.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *