Jocul Macao

Macao este un joc de carti ce se joaca cu 52 carti plus 2 jokeri. Este un joc care se poate juca atat de adulti, cat si de copii. Regulile sunt simple si vi le voi prezenta in continuare.

In primul rand, orice jucator de macao isi doreste sa ramana fara carti. In general, un joc de macao dureaza cateva minute, deci obiectivul celui care castiga se implineste repede. Acest lucru se datoreaza si faptului ca jucatorii primesc cate 5 carti initial si apoi incep sa scape de ele, daca au cum. Daca nu au cum sa plaseze o carte pe masa, trebuie sa traga una din pachet. Cu cat sunt mai multi jucatori, cu atat cresc sansele ca jocul sa se termine mai repede.

Dupa impartirea a cate 5 carti jucatorilor de la masa, cartile ramase se pun pe masa, iar cartea de deasupra pachetului ramas se intoarce cu fata in sus, jucatorii incepand a extrage sau a pune peste acea carte o carte compatibila din mana lor. Ce inseamna carte compatibila? De exemplu, daca pe masa este 7 de romb (caro), atunci jucatorul poate plasa peste ea 7 de trefla, inima rosie sau inima neagra (pica) sau o alta carte de caro.

Trebuie stiut ca atunci cand pe masa este plasat un 2 sau 3, indiferent de culoare, cel care urmeaza trebuie sa traga din pachetul de pe masa, daca exista, tot atatea carti. Jucatorul care urmeaza poate veni in contraatac si poate plasa si el la randul lui, un 2 sau 3. Jokerul de culoare neagra inseamna sa ia 5 carti de jos, iar jokerul colorat 10 carti. 4 inseamna ca trebuie sa stai o tura. Cea mai iubita carte la macao este asul deoarece iti permite sa schimbi cartea de pe masa in ce carte si culoare doresti. Evident, imaginar. Nu o sa stai sa cauti cartea respectiva printre zecile de carti si sa o pui in locul asului.

Daca ramai cu o singura carte in mana, trebuie sa strigi: “Macao!” astfel ca toata lumea sa fie atenta ca poti termina in curand. Daca uiti sa strigi, si te atentioneaza cineva ca ai uitat, trebuie sa tragi 5 carti de jos. De asemenea, poti plasa combinatii de carti, de exemplu daca ai 2 juveti, poti sa ii pui pe masa peste un alt juvete. In acea situatie, daca sunt ultimele tale 2 carti din mana, si tu stii ca la urmatoarea mana ai putea termina jocul, nu trebuie sa strigi Macao.

7 comments

 1. k333_mcc says:

  Salut,
  Am o intrebare referitoare la una dintre situatiile care pot aparea in cadrul jocului de macao. Daca sunt 2 jucatori si unul pune jos 2 patrari, obligandu-l pe celalalt jucator sa stea 2 jocuri, el mai avand in mana 2 carti dintre care un AS si un 5 de inima rosie, si da asul schimband in inima rosie si da si ultima carte 5-ul se poate considera ca a castigat?
  Sau nu se poate da Asul daca celalalt sta? Va multumesc anticipat.

 2. Edy says:

  Sall! Ms pt reguli. Eu am castigat de sute de ory la MAKAO!
  Sunt nijte reguli very simple.

 3. Nicolle says:

  Unde
  pot juca macao online ??? ast e-mail
  Va multumesc puup

 4. faneuro says:

  se pote da 2 si 3 de acceasi culoare din mana amandoua odata daca jos este un 2 sau 3 sau joker?

 5. carmen says:

  Cum se intra la jocul de macao?

 6. andrei says:

  cum se intra in jocul de macacao

 7. COSMIN says:

  cum se joaca macaua

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *